Human Talent Consulting /Anita Wesselius
              

                      Over de roman: Ontdaan Deze psychologische roman uitgegeven bij Droomvallei uitgeverij gaat over Daniël. Een getraumatiseerde jongen die als hij gaat studeren in Groningen zijn ingrijpende jeugd achter zich wil laten. Keer op keer wordt hij geconfronteerd met verzwegen feiten die een ander perspectief bieden op zijn verleden. In deze roman wordt duidelijk wat de impact hiervan is op Daniël en hoe dit zijn huidige leven kleurt. 

Het einde van de roman vormde voor mij het uitgangspunt. Een einde waarover we regelmatig in de krant kunnen lezen. Al schrijvend heb ik het verhaal laten ontstaan dat logischerwijs aan dit einde vooraf kan gaan.

De urgentie die ik voel om te schrijven heeft een directe relatie tot mijn achtergrond in de sociologie. Deze roman is een uitnodiging om te kijken naar het verhaal achter de feiten. Dit omdat het belangrijk is om binnen een samenleving te onderzoeken wat er nodig is om op een goede manier met elkaar samen te leven. Zeker als er sprake is van trauma's. Trauma's laten ook lijfelijke sporen na (zie 'Traumasporen' van prof. dr. Bessel van der Kolk). Het is belangrijk dat we de impact van trauma's begrijpen en klaar staan voor mensen die er mee te maken hebben gehad. Dit door ons diepgaand in hen te verplaatsen en op een effectieve wijze naar hen om te zien.  

De roman is verkrijgbaar in alle (online) boekwinkels. Zie voor diverse recensies: bol.com. 

Ik verzorg graag lezingen over de (achtergrond van de ) roman. Ook kunnen leesclubs mij benaderen voor een gezamenlijke bespreking van de roman.  Mijn schrijfactiviteiten zijn ook te volgen op: https://www.facebook.com/schrijfactiviteitenAnitaWesselius/

In de roman neemt het werk van kunstenares Niki de Saint Phalle een bijzondere plek in. In de bespreking van de roman kan de nadruk worden gelegd op de wijze waarop het leven van Niki doorklinkt in de roman. Ook de relatie met de huidige tijd waarin veel mensen een omgang moeten vinden met traumatische ervaringen komt dan aan de orde. 

info@humantalentconsulting.nl

06-10378319